Ora:
CONTINUT


PRIMA PAGINACONCURS ONLINE


BIBLIOTECA KONDYLI

 
Junior

Umor

Autocunoastere

Stiinte exacte

Informatica

Literatura si poezie

Monden

Politica

Albume de arta

IN CURS DE APARITIE
 
In curs de aparitie

In perspectivaSUGESTII DE CADOURI

DELTORA QUEST
 
Seria

Aprecieri

Personaje

Autoare

Fragmente

Harta Deltora
 
CONTACT


CONCURS

COMENZI
 

WORLD WIDE WEB


Google
 
 
 
 

 
 
   BIBLIOTECA KONDYLI \Literatura si poezie \Carte de poeme si idei

   
   Carte de poeme si idei
 
         
  Autor: Victor Zarchievici  
 
  Format: 200 x 135 mm  
  Numar pagini: 192  
  Categoria: Literatura si poezie  
  ISBN: 973-99861-5-3  
  Pret: 7 RON lei  
     
  Prezentare: �Carte de poeme si idei� era de asteptat din partea autorului Victor Zarchievici, deoarece in destule pasaje din scrierile sale de nuvele si naratiuni intalnite in cartile sale, cititorul a gasit cate un poem sau cateva versuri ratacite cu vreo ocazie in textele cu proza publicate. Lucru care, desigur, lasa de banuit si aplecarea sa spre poezie. Partea intai a ultimului sau volum scos la editura Kondyli cuprinde un numar de saptezeci de poeme in care autorul isi descopera inventivitatea limbajului si a temelor propuse in continut, si da celor ce mai citesc poezii inca, delectarea de a se intalni cu ceva reusit. Cantecele de-o strofa, poemele ironice, satirele si subiectele parodistice sunt foarte personale si actuale. Lirismul si umorul in doze masurate sunt prezente si surprinzatoare intotdeauna in mod placut.
Partea a doua a cartii � cartea de idei � incepe cu Platon si continua cu Heisenberg, fizicianul, care a declarat ca ceva asemanator cu ele � cu ideile, adica � a descoperit intre ultimele particule de materie obtinute intr-un ciclotron. Si cu toate ca vechi de pe timpul eclesiastului, ele continua sa-i intereseze pe oameni si astazi, daca nu pentru diversitatea lor, atunci pentru o forma noua si un continut mai pur. Pentru ceea ce merita sa fie retinut din ele deoarece a fost exprimat altfel.
Recomandam cartea pentru toate calitatile ei. In rest, tot ceea ce exista pe lume are si defecte, precum o spune chiar una din idei.
 
   
     
CAUTARE

NOUTATIMARIUS CILIEVICIBANCURI DE COLECTIE

CUM SA-L ZAPACESTI DE CAP IN PAT


LINK-URI

  Site-ul cartilor de pretutindeni
  Joaca-te si descopera Deltora !
  Indexul genurilor literare din directorul Google

Copyright © 2004, Kondyli
Accesat de: ori