Ora:
CONTINUT


PRIMA PAGINACONCURS ONLINE


BIBLIOTECA KONDYLI

 
Junior

Umor

Autocunoastere

Stiinte exacte

Informatica

Literatura si poezie

Monden

Politica

Albume de arta

IN CURS DE APARITIE
 
In curs de aparitie

In perspectivaSUGESTII DE CADOURI

DELTORA QUEST
 
Seria

Aprecieri

Personaje

Autoare

Fragmente

Harta Deltora
 
CONTACT


CONCURS

COMENZI
 

WORLD WIDE WEB


Google
 
 
 
 

 
 
   BIBLIOTECA KONDYLI \Literatura si poezie \Jurnal de jurnale - un roman

   
   Jurnal de jurnale - un roman
 
         
  Autor: Victor Zarchievici  
 
  Format: 200 x 135 mm  
  Numar pagini: 416  
  Categoria: Literatura si poezie  
  ISBN: 973-99861-2-9  
  Pret: 9 RON lei  
     
  Prezentare: Jurnal de jurnale, un roman de Victor Zarchievici, povesteste cititorului la persoana intai, continand in cuprinsul unui jurnal principal alte jurnale ale unor personaje interesante si originale, privind trecutul lor si evenimente prezente de interes politic si social. Ideea de a cuprinde in acelasi curs narativ jurnalele catorva personaje in direct este ea insasi una originala, iar trecerea de la o identitate la alta a autorilor lor e facuta intr-un stil fluent si atragator, lucru care il face pe cititor sa nu lase cartea din mana.
Problematica principala a romanului este aceea a luptei eroilor lui de a avea un destin de intelectual. De aici si tendinta evidenta a lui de a constitui o carte de aventuri intelectuale. In acest sens trebuie luata aventura eroului care se intalneste in nenumarate seri de convorbiri cu un personaj alegoric, pe care-l considera un daimon care l-a tras la sorti - dupa ideea lui Platon, fiind ea insasi un aproape simbol intelectualicesc. Mai departe, semnificatii de simbol au si alte personaje ale romanului, devenit astfel si el, in buna masura, o alegorie, precum Colonelul Ygrec, actrita Ani Cerchez si �anchetatorul cu cizme�.
Intrega carte se recomanda atat prin varietatea stilului narativ, cat si prin calitatea ideilor pe care le pune in circulatie, prin text in general, ca de exemplu urmatoarea consideratie despre scrierile memorialistice si in forma de jurnal: �Fericirea de a intelege lucrurile? O minciuna! Mai degraba suferinta. Toate memoriile, toate confesiunile si biografiile sunt niste tratate despre suferinta de a intelege.�
 
   
     
CAUTARE

NOUTATIMARIUS CILIEVICIBANCURI DE COLECTIE

CUM SA-L ZAPACESTI DE CAP IN PAT


LINK-URI

  Site-ul cartilor de pretutindeni
  Joaca-te si descopera Deltora !
  Indexul genurilor literare din directorul Google

Copyright © 2004, Kondyli
Accesat de: ori